پ
پ

 

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری کردستان؛ عبدالمحمد زاهدی در کارگروه نجات بخشی دریاچه زریبار مریوان که در محل سالن شهدای گمنام استانداری کردستان تشکیل شد، اظهار داشت: با توجه به اهمیت دریاچه زریبار در ساختار اکوسیستم منطقه و کشور هرگونه تغییرات در ساختار این دریاچه و عدم پیگیری تحولات دریاچه می تواند مشکلات عدیده ای را در معیشت و اقتصاد و محیط زیست منطقه ایجاد کند.

 

نباید بگذاریم زریبار به سرنوشت دریاچه ارومیه دچار شود

وی افزود: تمام دستگاه های اجرایی استان می بایست دریاچه زریبار را بعنوان یکی از موضوعات جدی و اساسی استان رصد و پیگیری کنند  و به وظایف خود در این زمینه عمل کنند زیرا این وظیفه ماست که از امروز بگونه ای عمل کنیم تا در یک بازده زمانی مشخص زریبار را نجات دهیم.

زاهدی تصریح کرد: بی توجهی سالیان گذشته به دریاچه زریبار باعث شده این منبع جذاب طبیعی گردشگری در معرض تهدید جدی و نابودی قرار گیرد بنابراین سرنوشت زریبار سرنوشت کردستان تلقی شده و هیچگونه قصور و کوتاهی در مورد زریبار از هیچ دستگاهی پذیرفته نیست.

 

خواهش ویژه استاندار از رسانه ها و جراید

عبدالمحمد زاهدی با اشاره به نقش و تاثیرگذاری رسانه ها در تغییر نوع نگاه مردم و مسئولین در مورد پدیده ها، همه آنان را به تلاش برای نجات دریاچه زریبار به یاری طلبید و از رسانه ها خواست همه آحاد جامعه را به وضعیت زریبار حساس و آگاه کنند.

استاندار کردستان گفت: رسانه ها زریبار را نه بعنوان یک دغدغه منطقه ای و استانی بلکه بعنوان یک دغدغه ملی مطرح و همت کنند تا مشکلات دریاچه زریبار در سطح کلان مورد توجه مسئولین نظام قرار گیرد.

توصیه استاندار به دهیاران و شوراهای روستاهای اطراف دریاچه زریبار

زاهدی در ادامه جلسه کارگروه نجات بخشی دریاچه زریبار بر نقش ویژه شوراها و دهیاران روستاهای اطراف دریاچه زریبار تاکید و اظهار داشت: شفاف سازی آینده زریبار و تشریح و تحلیل تهدیدات زریبار برای مردم بومی می تواند به نجات این دریاچه کمک ویژه ای بکند.

وی فرهنگ سازی در میان مردم را برای تبیین اهمیت دریاچه زریبار بسیار مهم وصف کرد و افزود: تمام مردم و سازمان های مردم نهاد مریوان، دولت و دستگاه های اجرایی را یاری دهند زیرا که بدون همکاری مردم، نجات زریبار و حفظ آن برای آیندگان مقدور نخواهد بود.

معصومه ابتکار برای نجات زریبار قول مساعدت ویژه داده است

عبدالمحمد زاهدی افزود: بدنبال حضور دکتر معصومه ابتکار، ریاست سازمان حفاظت محیط زیست در کردستان جلسات متعددی با وی در تهران برگزار شده و ایشان برای نجات زریبار قول های مساعد ویژه به استان داده است.

وی تصریح کرد: خانم ابتکار موافقت کردند ستادی استانی با عضویت دستگاه های مرتبط برای نجات زریبار تشکیل شود و این جلسه در راستای این پیشنهاد تشکیل شده است.

استاندار کردستان خاطر نشان کرد: در این ستاد تمام مطالعات گذشته که در مورد زریبار انجام شده باید جمع آوری و ضمن بررسی میزان اقدامات انجام شده، اقداماتی که باید در آینده انجام شود بخوبی تبیین و تشریح گردد تا تعهدات استان و تعهدات ملی بخوبی مشخص گردد.

دستورات اجرایی کوتاه مدت استاندار کردستان برای نجات زریبار

عبدالمحد زاهدی دستور داد: در راستای انجام اقدامات عملی کوتاه مدت برای نجات زریبار دو کارگروه ویژه ظرف ده روز آینده باید دتشکیل گردد.

تشکیل اولین کارگروه به ریاست معاون عمرانی استاندار کردستان برای کنترل ساخت و ساز در اطراف دریاچه، کنترل و ساماندهی پساب ها و فاضلاب های وارده به زریبارو برخورد جدی با حفر کنندگان و بهره برداران چاه های آب غیر مجاز از دستورات ویژه استاندار بود.

همچنین استاندار کردستان دستور تشکیل یک کارگروه دیگر به ریاست اعضای هیات علمی دانشگاه و عضویت مدیران دستگاه های اجرایی را صادر کرد تا ضمن بررسی و جمع آوری مطالعات گذشته، راهکاری علمی را برای نجات زریبار و اعلام به دستگاه های مرتبط انجام دهند.

 

نیروی انتظامی، دستگاه قضایی و NGO ها در جلسات دعوت شوند

استاندار کردستان برای اجرایی تر کردن راهکارهای نجات زریبار و برخورد با متخلفانی که اقداماتشان منجر به تهدید زریبار می شود دستور داد در همه جلسات ستاد نجات بخشی دریاچه زریبار و کارگروه های مربوطه باید دستگاه قضایی و نیروی انتظامی دعوت شوند.

وی از برخوردهای صورت گرفته توسط شهرداری و فرمانداری مریوان برای برخورد با متخلفان و تهدیدکنندگان حیات زریبار در ماه های اخیر تقدیر و تاکید کرد: نظر به اهمیت موضوع، ستاد نجات بخشی دریاچه در استان به ریاست استاندار و در شهرستان باید به ریاست فرماندار تشکیل شود.

زاهدی با تاکید بر اینکه مطالعات در مورد دریاچه زریبار باید جامع باشد و نباید بخشی نگر باشد، گفت: ظرف ده روز آینده همه دستگاه ها و حتی رسانه ها راهکارهای خود را به دبیرخانه ستاد ارسال کنند تا اقدامات سریع عملیاتی شود.

استاندار کردستان همچنین وعده داد جلسه بعدی ستاد نجات بخشی دریاچه زریبار در بهمن ماه و در اطراف دریاچه برگزار می شود.

منبع : پایگاه اطلاع رسانی استانداری کردستان

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.