مشاهده و ثبت اردک تاجدار در تالاب زریبار
02 می 2015 - 21:16
شناسه : 116170
بازدید 147
پ
پ

تیم پرنده نگری زریبار که به صورت تخصصی در حال رصد و ثبت پرندگان تالاب زریبار می باشد، در روز 12 اردیبهشت 94 در منطقه شروان(شمال غربی تالاب زریبار) 4 قطعه اردک تاجدار (شامل یک قطعه جنس نر و 3 قطعه جنس ماده) را مشاهده نمود. اردک تاجدار متعلق به راسته غازسانان و زیرخانواده اردک های غواص می باشد.

این گونه 55 سانتی‌متر طول دارد و اردکی است غواص، با سری بزرگ و بدنی فربه که هنگام نشستن برروی آب بدنش زیاد در آب فرو نمی رود. اردک تاجدار نر دارای منقار قرمز، سر بلوطی سیر با کاکلی روشن‌تر، سطح پشتی قهوه‌ای پررنگ، گردن و سینه و زیر دم سیاه، پهلوهای سفید و دم خاکستری رنگ می باشد. در پرواز یک نوار پهن سفید در سراسر بالش دیده می شود. اردک تاجدار نر در دوران تولک شبیه به پرنده ماده است؛ جز کاکل و منقار قرمز که آن را از پرنده ماده و اردک سر حنایی مشخص می سازد. اردک تاجدار ماده به رنگ قهوه‌ای مات است با گونه‌های قهوه‌ای خاکستری کمرنگ که در برابر تارک قهوه‌ای پررنگش تضاد خاصی نشان می دهد .

این گونه در نیزارهای اطراف برکه‌ها و دریاچه‌های آب شیرین و مرداب‌های نیمه‌شور زادوولد می کند .

زمستان ها در پهنه دریاچه‌ها و گاهی در طول سواحل دیده می شود .

Red Crested Pochard

مشاهده این گونه در این فصل از سال نشانگر توانمندی تالاب زریبار از نظر تغذیه و امنیت است. چرا که این پرنده از گونه های زمستان گذران کشور ایران محسوب می گردد، اما با مشاهده این گونه در اردیبهشت ماه احتمال زادآوری آن در تالاب زریبار می رود.

لازم به ذکر است که تیم پرنده نگری زریبار در سال گذشته و امسال گونه های عروس غاز، مرگوس سفید، فالاروپ بلوطی به عنوان رکورد ثبت کرد.

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.