بازگشت پرنده در خطر تهدید انقراض به زریبار
16 فوریه 2016 - 21:40
شناسه : 118024
بازدید 140
پ
پ

این روزها که پهنه آبی تالاب زریبار به دلیل حجم خوب بارش های پاییزه و زمستانه نسبت به سال های پیش افزایش قابل توجهی داشته است و نوید سال بهتری را برای زریبار دارد خوان پر برکت زریبار برای همه ی موجوداتش گشوده شده است. تیم پرنده نگری انجمن سبز چیا در ادامه پایش های مستمر خود در روز یکشنبه 25بهمن ماه در شمال تالاب زریبار که بیشترین تجمع پرندگان را دارد تعداد 7 قطعه پرنده زیبا و محبوب این روزهای زریبار با نام اردک بلوطی و نام کوردی چاوکه وه له را با عنوان بازگشت اولین دسته از این پرنده از فصل مهاجرت مشاهده و ثبت کرد. در این پایش گونه های غالب شامل دسته های اردک سر سبز و آنقوت ، اردک نوک پهن، خوتکا، انواع کاکایی، چنگر و انواع حواصیل ها نیز مشاهده شد.

اردک بلوطی از گروه اردک های غواص و خانواده مرغابی می باشد که در خطر تهدید انقراض قرار دارد. اردک های بلوطی غواصان ماهری هستند که هنگام برخاستن از سطح آب در حال بال زدن تا مسافتی روی آب پا می زند. پرنده ای عجول و پرتحرک که از گیاهان آبزی و دانه ها، بی مهره گان آبزی، ماهی ها و حشرات تغذیه می کند. این پرنده در تالاب زریبار باتوجه به وجود شرایط مناسبی چون امنیت نسبی خوب و تغذیه مناسب زادآوری دارد اما مهمترین تهدید در تالاب زریبار تورهای ماهیگیران و آلودگی صوتی ماهی گیران می باشد که لازم است تدابیری اندیشیده شود که با همکاری جوامع محلی این تهدید نیز کاهش یابد.

با توجه به وضعیت در خطر تهدید انقراض برای این پرنده لازم است که زیستگاه های آن به ویژه محل های لانه سازی از جمله تالاب زریبار تحت حمایت و توجه ویژه قرار بگیرد تا شاهد بهبود جمعیت این گونه باشیم.

لازم به ذکر است که در سال گذشته هم زادآوری این پرنده در زریبار توسط تیم پرنده نگری زریبار ثبت گردید.

photo_2016-02-16_09-56-23

اردک های بلوطی

photo_2016-02-16_10-02-25

اردک های بلوطی

photo_2016-02-16_09-56-53

دسته های آنقوت و اردک سرسبز  و چنگر

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.